Noticias
[24-01-2011] Cipal vol dinar ecològic per als menjadors escolars


En el pròxim ple de l’Ajuntament d’Altea, CIPAL (Ciutadans independents per Altea), demanarà la introducció dels productes procedents de l’agricultura ecològica en els menús dels menjadors escolars dels centres educatius valencians d’infantil, primària i ESO, hospitals i residències de la tercera edat. La regidora Carolina Punset, líder de CIPAL, ha explicat que el text de la moció ha partit d’una iniciativa de El Verds del País València a la que el seu grup s’ha adherit.
Segons Punset, es cobriria un doble objectiu: “una dieta més sana i equilibrada des de l’edat escolar i una bona educació en hàbits alimentaris per al seu futur com a persones adultes, que disminuiria el nombre de persones obeses de forma considerable, i, al mateix temps, garantiria una important quota de mercat per als productes ecològics i procedents de pràctiques agrícoles integres dels professionals del camp valencià”.
“La crisi que el sector agrari valencià patix, ha sigut una de les meues màximes preocupacions”, aclarisc la regidora. “He hagut d’enfrontar-me a ella durant els meus tres anys de mandat com a Regidora d’Agricultura i em consta que no hi ha res més trist que l’abandó de les explotacions, l’envelliment dels professionals del camp, la pèrdua de milers de llocs de treball en este sector i el consegüent deteriorament del nostre paisatge conformat per horta”, va explicar Punset.
CIPAL calcula que es podrien necessitar més 3.000 llocs de treball en el camp valencià, per a produir els aliments dels menús ecològics dels menjadors dels centres educatius que donen de dinar cada dia, a més de 120.000 escolars i els milers de menús que se servixen en hospitals i residències de la tercera edat ubicades en el territori valencià. “Per això presentarem una moció al Ple de l’Ajuntament d’Altea perquè menjadors escolars valencians, hospitals i residències de la tercera edat asseguren en els seus menús productes ecològics. Així mateix, instarem a la Generalitat Valenciana a fomentar i subvencionar l’agricultura ecològica a fi d’augmentar la seua producció. El seu valor afegit, el seu plus de qualitat, pot garantir un preu digne a l’agricultor que el permeta salvar la seua explotació”, va concloure Punset.

radioaltea.com