El pròxim dia dos d’Octubre a les 18:30 h en l’aulari de la facultat de Belles Arts, tindrà lloc la presentació de “Programa Km 0” de Slow Food Espanya, com a part de les activitats d’EcoAltea. Així ho han anunciat en roda de premsa les Regidores de Participació Ciutadana, Vigela Lloret, i de Comerç, Yolanda Gallardo, acompanyades pel secretari de Slow Food Espanya, Josep Marco Sansano.
Vigela Lloret ha volgut ressaltar que el Programa Km0 “significa donar-li ús als aliments produïts en un perímetre de 40 km des d’Altea. És a dir, té com a objectiu prioritari potenciar el consum de productes locals i recuperar la nostra tradició gastronòmica, que de vegades s’usa en les nostres cases i en diversos restaurants locals, donant així a conéixer els plats de la riquíssima cultura gastronòmica de la nostra zona i comarca.”
El concepte del Km 0 encunyat per Slow Food és un compromís adquirit pels cuiners de Terra Madre Espanya amb tres punts bàsics de treball. Afavorir la producció local de qualitat per mitjà de la compra directa als productors, ajudar en la recuperació dels productes en via d’extinció de l’Arca del Gust de Slow Food i educar jóvens i majors en esdeveniments d’educació al gust.
La presentació del pròxim dia dos d’octubre va dirigida principalment al món de la restauració d’Altea i contornada, així com també a tots aquells consumidors que vulguen deixar de ser-ho per a formar part del cada vegada més nombrós exèrcit de coproductors de Slow Food.
Per la seua banda, Josep Marco Sansano ha explicat que Slow Food Espanya és una ONG que forma part d’un moviment internacional i té com a objectiu “donar-li una localitat a la producció i el consum amb la intenció de recolzar els productors perquè es guanyen la bé la vida aconseguint a més tindre les nostres taules abastides amb un producte de primeríssima qualitat i a més local.” La base d’este programa és la defensa de la biodiversitat des del punt de vista de l’ecogastronomía, a través de l’escaló primari de la piràmide alimentària, la producció i el consum d’aliments locals.
El secretari de Slow Food ha fet insistència en el fet que “des del nostre punt de vista, els aliments han de complir com a mínim quatre condicions, deuen de ser bons, nets, justos i locals. I la millor manera d’iniciar i festejar la qualitat i localitat dels aliments és en els nostres restaurants, menjadors escolars i llars.”
Yolanda Gallardo, ha volgut animar “als restauradors d’Altea i de la comarca, així com a tot aquell interessat en el tema, que acudisquen a la xarrada perquè és una oportunitat única i un privilegi comptar amb Josep Marco Sansano i els cuiners que presentaran la ponència”. Al seu torn, la Regidora de Comerç ha fet una crida als comerciants a què “treballen amb productes d’ací, de la terra, per a poder crear una interrelació entre els comerciants i restauradors.”
radioaltea.com